Termes en estudi al Consell Supervisor (22/04/2020)

termes en estudis al Consell Supervisor

El Consell Supervisor no atura a seva activitat i aquest dimecres, dia 22 d’abril, es reuneix per via telemàtica per continuar la tasca de normalització.

En aquesta reunió s’acabaran de revisar les decisions preses en les dues reunions precedents, sobre tendències alimentàries (crudivegetarianisme, flexivegetarianisme, veganisme alimentari, dieta paleolítica, friganisme, etc.) i sobre mobilitat sostenible (combustible alternatiu, biocombustible, vehicle dual, vehicle de combustible flexible, etc.), i s’estudiaran termes nous d’economia i empresa.

Concretament, pel que fa a la nova terminologia d’economia i empresa, es treballaran els termes següents:

nearshoring: Transferència d’una o diverses de les activitats d'una empresa a un país limítrof o proper, especialment per motius econòmics.

onshoring: Transferència d’una o diverses de les activitats d'una empresa a una altra regió del país on està ubicada, especialment per motius econòmics.

backshoring: Tornada d’una o diverses de les activitats d'una empresa al seu país d'origen després d'haver sofert un procés de deslocalització.

shadow price: Valor monetari assignat a un bé o servei, normalment en absència del seu preu de mercat, que pretén reflectir el valor que el consum del bé o servei implica per als individus i la societat.

 

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre algun d’aquests temes, o si sou experts en les matèries objecte d’estudi i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.