El Vocabulari de naturopatia, disponible en línia

©iStock-LianeM

El TERMCAT publica en línia el Vocabulari de naturopatia, que recull els termes bàsics més utilitzats pels professionals d’aquest àmbit, especialment els relacionats amb la fitoteràpia, atès el pes específic que tenen les tècniques pròpies d’aquesta disciplina.

Concretament, conté una seixantena de termes, com ara apiteràpia, decocció, hidrolat, maniluvi, nutrició ortomolecular, peloides o tintura, que inclouen les denominacions en català i castellà, la definició en català i, si escau, notes explicatives. 

L'obra, oberta a la inclusió progressiva de nous conceptes, ha estat elaborada pel Servei lingüístic de la Unió General de Treballadors de Catalunya amb l'assessorament del TERMCAT, la col·laboració de la Confederació de Treballadors Autònoms (CTAC-UGT) i el suport de la Direcció General de Política Lingüística, en el marc d’un projecte més ampli que pretén difondre els termes més usuals relacionats amb les teràpies naturals en català.

Es pot accedir a aquest vocabulari des de l'apartat Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que ofereix més de vuitanta repertoris terminològics d'àmbits especialitzats.