Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el portal terminològic de ciències de la salut DEMCAT <https://www.demcat.cat/ca>
.

  • ca  seu, n m
  • es  sebo
  • fr  sébum
  • en  sevum
  • en  suet

<Bioquímica i biologia molecular>, <Endocrinologia i nutrició>, <Farmacologia>

Definició
Greix sòlid obtingut per fusió i refinació dels teixits adiposos dels bòvids o d'altre bestiar. Conté més d'un 90% de lípids, la composició dels quals és variable segons les espècies i àdhuc segons la part de l'animal; fonamentalment són triglicèrids mixts dels àcids oleics, palmític i esteàric. Conté colesterol. És un aliment energètic difícil de digerir. És emprat per a la preparació d'ungüents i pomades i com a emol·lient.