Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  catarro, n m
  • es  catarro
  • fr  catarrhe
  • en  catarrh

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Otorrinolaringologia>

Definició
Inflamació aguda o crònica d'una mucosa, especialment de la nasal i faríngia. L'exsudat que flueix per la superfície de la mucosa procedeix dels vasos i també d'una hipersecreció mucosa de les cèl·lules superficials i de les glàndules de la regió inflamada. Els anomenats catarro nasal, faringi, bronquial, gàstric, intestinal, etc, són inflamacions de la mucosa nasal (rinitis), faríngia (faringitis), bronquial (bronquitis), gàstrica (gastritis), intestinal (enteritis), etc.

Nota

  • La denominació catarro prové del grec katarrhéo 'fluir'.