Back to top
esterilitat comercial esterilitat comercial

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  esterilitat comercial, n f
  • es  esterilidad comercial, n f
  • fr  stérilité commerciale, n f
  • en  commercial sterility, n

<Ciències de la salut > Medicina preventiva. Salut pública > Seguretat alimentària>, <Indústria > Indústria alimentària>

Definició
Qualitat d'un aliment d'estar lliure de microorganismes capaços de reproduir-s'hi en les condicions normals de no refrigeració a què se sol mantenir durant la fabricació, la distribució i l'emmagatzematge.

Nota

  • L'esterilitat comercial s'aconsegueix sotmetent l'aliment a una temperatura prou elevada durant un temps determinat. Per exemple, mitjançant la uperització i l'esterilització UHT.