enòleg | enòloga
enòleg | enòloga

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la vitivinicultura [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/219>
- ca enòleg | enòloga, n m, f
- es enólogo | enóloga, n m, f
<Vitivinicultura>
Definició
Persona física amb la titulació oficial en enologia o habilitada per l'organisme competent per a exercir la professió d'enologia.
Nota
- 1. L'enòleg, per la seva formació o experiència, estudia i coneix les tècniques del conreu de la vinya i de l'elaboració dels vins i pot tenir, també, les funcions de coordinació, gestió i supervisió de tots els processos que es fan a la vinya i durant l'elaboració del vi, inclosa la supervisió de l'emmagatzematge, la gestió i la conservació.
- 2. A Catalunya, l'organisme competent que habilita per a exercir com a enòleg és l'Institut Català de la Vinya i el Vi.