Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  estabilitat, n f
  • es  estabilidad, n f
  • fr  stabilité, n f
  • en  stability, n

<Seguretat alimentària > Anàlisi del risc>

Definició
Qualitat d'un aliment que no experimenta cap canvi en la seva composició ni en les seves característiques.

Nota

  • 1. L'estabilitat dels aliments es pot assolir mitjançant estabilitzadors.
  • 2. L'estabilitat d'un aliment depèn dels seus components, del procés d'elaboració, de l'envasament, de les condicions d'emmagatzematge i del transport. Els factors que més influeixen en l'estabilitat dels aliments són l'activitat de l'aigua, l'oxigen, el pH i la temperatura.
  • 3. L'estabilitat microbiològica és un tipus d'estabilitat.