estabilitat
estabilitat
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca estabilitat, n f
- es estabilidad, n f
- fr stabilité, n f
- en stability, n
<Seguretat alimentària > Anàlisi del risc>
Definició
Qualitat d'un aliment que no experimenta cap canvi en la seva composició ni en les seves característiques.
Nota
- 1. L'estabilitat dels aliments es pot assolir mitjançant estabilitzadors.
- 2. L'estabilitat d'un aliment depèn dels seus components, del procés d'elaboració, de l'envasament, de les condicions d'emmagatzematge i del transport. Els factors que més influeixen en l'estabilitat dels aliments són l'activitat de l'aigua, l'oxigen, el pH i la temperatura.
- 3. L'estabilitat microbiològica és un tipus d'estabilitat.