drap
drap

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>
- ca drap, n m
- ca tovalló, n m
- es paño quesero, n m
- es servilleta, n f
- es tela quesera, n f
- fr mousseline à fromage, n f
- fr toile à fromage, n f
- fr toile de fromagerie, n f
- en cheese cloth, n
- en cheese-cloth, n
- en cheesecloth, n
<Formatges > Procés d'elaboració del formatge > Estris>
Definició
Tros de roba, tradicionalment de cotó, emprat per a acabar de premsar la massa quallada o per a penjar-la perquè s'escorri per ella mateixa.
Nota
- Amb un drap es fan els matons, els brossats, els recuits de drap i també el formatge de drap.