Back to top
capacitat commutada capacitat commutada

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  capacitat commutada, n f
  • es  capacidad conmutada
  • en  switched capacitance
  • en  switched capacitor

<Telecomunicacions > Tecnologia electrònica>

Definició
Capacitat connectada a massa o als nodes del circuit a través d'interruptors commutats periòdicament, de manera que es permeti una transferència de càrrega regulada pel rellotge extern que comanda els interruptors. El valor mitjà del corrent permès per la capacitat commutada manté una relació lineal amb la tensió entre nodes, de manera que el conjunt es comporta com una resistència. El valor equivalent de la resistència depèn del valor de la capacitat i de la freqüència del rellotge.