
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca amanida de llamàntol, verduretes i olivada amb cruixent de pernil
- es ensalada de bogavante, verduritas y olivada con crujiente de jamón
- fr salade de homard, de petits légumes et de pâté d'olives au croustillant de jambon
- it insalata d'astice, verdurine e pâté d'olive con croccante di prosciutto
- en salad of lobster, tiny vegetables and olives sauce with crunchy cured ham
- de Salat mit Hummer, Gemüse und Olivenpaste mit knusprigem Schinken
<Plats a la carta. Entrants i amanides>