Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Diccionari de llengües del món

Diccionari de llengües del món - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018 (Primera edició: 2015)

 

El Diccionari de llengües del món és un recull sistemàtic d’informació sobre 1.274 llengües estructurada en forma de fitxa de diccionari. Hi trobareu el nom de les llengües en català, àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès, i en la llengua mateixa de què es tracti. Igualment aplega informació sobre la filiació lingüística, el lloc on es parlen, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

Les dades contingudes en aquest diccionari procedeixen d’un projecte que Linguamón-Casa de les llengües va dur a terme amb la col·laboració del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la UB, del Ciemen i d’Enciclopèdia Catalana. Posteriorment, s’han anat actualitzant amb esmenes i incorporació de nova informació.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada una de les llengües del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol de les llengües del diccionari).

L’Accés temàtic permet accedir a les fitxes a partir del país on es parla una llengua. És a dir, permet fer una cerca de les llengües que es parlen en un país determinat.

 

Presentació
Equip de treball
Introducció
Famílies lingüístiques

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de llengües del món [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2018. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/130>

 

Darrera actualització: 04-04-2024