Back to top

Terminologia del llibre - Presentació

Aquest diccionari aplega i defineix prop de dos-cents termes relatius a la indústria editorial corresponents a àrees com l’edició, la impressió, la comercialització i la publicitat. Cada article conté la denominació i la definició en català.

La majoria dels termes provenen del Vocabulari panllatí de difusió i de distribució del llibre, obra multilingüe elaborada en el marc de la Xarxa Panllatina de Terminologia (REALITER) sota la coordinació de l’Oficina Quebequesa de la Llengua Francesa, i en la qual el TERMCAT ha participat pel que fa a la terminologia catalana.

El vocabulari complet amb els equivalents en castellà, anglès, francès, italià, portuguès, gallec i romanès pot descarregar-se lliurement en format pdf.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades.

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia del llibre [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionari en Línia)

<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/143/>

 

Darrera actualització: 26-10-2014