Back to top

Terminologia del llibre - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2012-2023

 

Aquest diccionari aplega i defineix uns cent vuitanta termes relatius a la indústria editorial corresponents a àrees com l’edició, la impressió, la comercialització, la publicitat i les parts del llibre. Cada article conté la denominació i la definició en català, i els equivalents en castellà, francès i anglès. Alguns articles contenen també  equivalents en italià.

El diccionari té l’origen en el  Vocabulari panllatí de difusió i de distribució del llibre, obra multilingüe elaborada en el marc de la Xarxa Panllatina de Terminologia (REALITER) l'any 2012, en la qual el TERMCAT va participar pel que fa a la terminologia catalana.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”), en qualsevol de les llengües del diccionari.

 

Material complementari:

Infografia Les parts del llibre

imatge de la infografia

 

 Autoria i edició:

TERMCAT

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia del llibre [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2023. (Diccionari en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/143>

 

Darrera actualització: 28-04-2023