Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Terminologia de les festes de Menorca

Consell Insular de Menorca

Terminologia de les festes de Menorca - Presentació

© Autoria: Consell Insular de Menorca
© de les il·lustracions: Laura Miyashiro
Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019 (Primera edició: 2013)
Amb l’assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest vocabulari recull i defineix els conceptes bàsics emprats durant les festes de Menorca. Basat en un treball precedent d’Anna Tudurí sobre les festes patronals de Maó, ha estat completat des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, amb l'assessorament del TERMCAT.

S’hi recullen els termes relatius als diversos àmbits que formen part de la festa: l’estructura, els actes rellevants, els elements materials, la música i els plats que es mengen durant aquests dies.

S’han descartat termes relacionats amb la muntura del cavall (estrep, sella, etc.). En alguns casos, els conceptes definits són paraules pròpies de la llengua general que tenen un significat especial en l’àmbit estudiat, com fabiol, diana i bandera.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions i desplegar les fitxes o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades.

 

Com a material complementari oferim els tríptics elaborats des del Consell Insular de Menorca en què s'il·lustren bona part dels termes.

Arbre de camp
Bibliografia

Material complementari:

 

Càrrecs i vestimenta

 

Ornaments del cavall

 

Gastronomia

 

Autoria:

Logo Consell Insular de Menorca

Edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
MENORCA. CONSELL INSULAR. Terminologia de les festes de Menorca [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/166>

 

Darrera actualització: 30-01-2020