Back to top

Noms de peixos - Presentació

© Autoria: Jordi Lleonart
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016 (Primera edició: 2015)
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia
Amb la col·laboració de: Institut d'Estudis Catalans. Secció de Ciències Biològiques

 

Aquesta obra, Noms de peixos, és un diccionari descriptiu elaborat per Jordi Lleonart, amb l'assessorament terminològic del TERMCAT i la col·laboració de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans. Es complementa amb el diccionari en línia Noms de mamífers marins, elaborat pel mateix autor.

Conté prop de 5.150 noms catalans de peixos en correspondència amb uns 1.325 noms científics, presentats en més de 480 fitxes terminològiques referides a tàxons zoològics de l’àmbit de la ictiologia, en què es mostren les fonts de documentació. Cada fitxa inclou les denominacions en català juntament amb els equivalents en castellà, anglès i francès, en alguns casos també en alemany, italià i portuguès, i el nom científic. També inclou, eventualment, notes amb informació sobre procedència i usos de les denominacions catalanes.

Atès que es tracta d’un diccionari descriptiu, us recomanem llegir el pròleg de l’autor i la introducció d’aquesta obra per saber què hi podeu trobar i quin valor heu d’atribuir a les denominacions que recull cadascuna de les fitxes.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Presentació de l’autor
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament:

 TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Logo IEC                    

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
LLEONART, Jordi. Noms de peixos [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/173/>

 

Darrera actualització: 15-12-2023