Back to top

Diccionaris cartogràfics

Presentació
  • ca  NAC, n f
  • ca  Narrow Angle Camera, n f sin. compl.

Teledetecció > Sensors

Definició
Acrònim de Narrow Angle Camera, 'càmera d'angle estret'.

Sensor de teledetecció instal·lat a bord dels satèl·lits de la sèrie KITSAT (concretament als KITSAT-1 i KITSAT-2), al satèl·lit TMSAT, al satèl·lit FASat-B i al satèl·lit PoSAT-1.

En els satèl·lits KITSAT està destinat majoritàriament a l'obtenció d'imatges de contrast entre el sòl, el mar, els núvols, el gel o la neu.

Conjuntament amb el sensor WAC forma l'instrument anomenat CEIS.

Permet obtenir imatges en la regió espectral del VIS. Les seves escenes es capten amb tecnologia d'escaneig per línies amb una resolució espacial al nadir de 200 m i una cobertura territorial d'uns 150 km (dallada) per 100 km (al llarg de la traça).

- En el satèl·lit TMSAT està destinat majoritàriament a l'estudi dels recursos de la Terra, els usos del sòl i els efectes dels desastres naturals. Conjuntament amb el sensor WAC forma l'instrument anomenat EIS. Permet obtenir imatges en les regions espectrals del VIS i l'IRp. Les seves escenes tenen una resolució espacial al nadir de 100 m i una cobertura territorial d'uns 100 km (dallada) per 100 km (al llarg de la traça).
- En el satèl·lit FASat-B està destinat majoritàriament a l'obtenció d'imatges de contrast entre el sòl, el mar, els núvols, el gel o la neu. Conjuntament amb el sensor WAC forma l'instrument anomenat EIS. Permet obtenir imatges en la regió espectral del VIS. Les seves escenes tenen una resolució espacial al nadir de 130 m x 100 m i una cobertura territorial d'uns 93 km (dallada) per 62 km (al llarg de la traça).
- En el satèl·lit PoSAT-1 està destinat majoritàriament a mesurar la humitat del sòl i la densitat de la vegetació. Conjuntament amb el sensor WAC forma l'instrument anomenat EIS. Permet obtenir imatges en la regió espectral del VIS. Les seves escenes es capten amb tecnologia d'escaneig per línies amb una resolució espacial al nadir de 200 m i una cobertura territorial d'uns 150 km (dallada) per 100 km (al llarg de la traça).

Nota

  • La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent, actualitzada pels autors el març de 2015 i el febrer de 2018:

    PONS FERNÁNDEZ, Xavier; ARCALÍS PLANAS, Anna. Diccionari terminològic de teledetecció. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya: Enciclopèdia Catalana, 2012. 597 p. (Diccionaris Terminològics)
    ISBN 978-84-393-9008-4; 978-84-412-2249-6