Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Terminologia de les migracions

Terminologia de les migracions - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019 (Primera edició: 2016)
Amb el suport de: Govern d'Andorra

 

La Terminologia de les migracions recull 113 termes relacionats amb els moviments migratoris, com ara tipus de desplaçaments, situacions en què es poden trobar els migrants o efectes de les migracions. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

Aquest conjunt de termes forma part, alhora, d’un diccionari més ampli dedicat a les relacions internacionals. En el moment actual, els moviments migratoris estan a l’ordre del dia i per aquest motiu s’ha considerat oportú publicar la terminologia bàsica d’aquest àmbit en un diccionari específic.

Una vintena dels termes que s’inclouen en aquest recull han requerit un estudi aprofundit, ja sigui perquè presentaven algun problema denominatiu o bé perquè eren complexos des d’un punt de vista conceptual. Per això es va organitzar una sessió de normalització amb especialistes de l’àmbit, en què es va analitzar cada cas en particular per a arribar a una denominació i una definició de consens. Aquests termes han estat ratificats després en les sessions de treball del Consell Supervisor del TERMCAT. Per tant, es tracta de termes normalitzats.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

 

Material complementari:

Infografia sobre la condició de refugiat

La condició de refugiat

 

Autoria i edició:

Logo TermCat

 

Amb el suport de:

Logotip Govern d'Andorra

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, Centre de Terminologia. Terminologia de les migracions [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/223/>

 

Darrera actualització: 29-01-2019