Back to top

Monedes del món - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017

 

El diccionari en línia Monedes del món recull un centenar de termes d’unitats monetàries i també de monedes fraccionàries del món: la majoria de monedes d’Europa, força monedes d’Amèrica i, en menor mesura, monedes d’Àsia, Àfrica i Oceania. Cada entrada conté les denominacions catalanes, equivalents en castellà, francès i anglès, el codi internacional, definició i, en alguns casos, notes. El codi internacional és un codi de tres lletres que identifica unívocament totes les monedes del món i que estableix l’Organització Internacional per a l’Estandardització, coneguda per la sigla en anglès ISO.

Monedes del món és el resultat d’un treball de compleció, revisió i actualització de fitxes que ja es difonien pel Cercaterm. Aquest treball s’inscriu en el marc de la millora contínua de la qualitat de les nostres dades públiques.

Des de la pestanya “Consulta de termes” es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari i per al codi ISO) i desplegar les fitxes terminològiques, o bé fer directament en el quadre “Text de la consulta” cerques simples o avançades (en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Monedes del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017 (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/243>

 

Darrera actualització: 25-05-2023