Back to top
  • ca  matsutake, n m
  • es  matsutake
  • fr  matsutake
  • en  matsutake

Definició
Bolet micorrízic de la família de les tricolomatàcies, carnós i molt aromàtic, que creix als boscos de pinedes del Japó i que és molt apreciat en la cuina d'aquest país.
  • ca  mirin, n m
  • es  mirin
  • fr  mirin
  • en  mirin

Definició
Licor fet d'arròs glutinós, de gust dolç i graduació alcohòlica baixa, que s'utilitza en la cuina japonesa.
  • ca  miso, n m
  • es  miso
  • fr  miso
  • en  miso

Definició
Pasta fermentada elaborada amb una barreja d'aigua, soia i ordi o arròs, de gust salat i amb un contingut proteic elevat, molt utilitzada en la cuina japonesa.
  • ca  mongeta azuki, n f
  • es  alubia adzuki
  • es  judía azuki
  • fr  adzouki
  • fr  adzuki
  • fr  haricot anguleux
  • en  azuki bean

Definició
Grana petita, arrodonida i vermellosa de la planta lleguminosa Vigna angularis, cultivada originàriament a l'est asiàtic i molt utilitzada en la cuina dels països d'aquesta zona.