Back to top
  • ca  feta, n m
  • es  feta, n m
  • fr  feta, n f
  • fr  féta, n f
  • it  feta, n m
  • en  Feta, n
  • en  Fetta, n

Definition
Formatge fet amb llet d'ovella o de cabra, de pasta tova crua, madurat en salmorra durant un període de quinze a trenta dies, amb gust salat i lleugerament agre, originari de Grècia.
finlàndia suís finlàndia suís

  • ca  finlàndia suís, n m
  • es  finlandia, n
  • en  Finlandia Swiss, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a sis mesos, de gust especiat.
  • ca  fiore sard, n m
  • es  fiore sardo, n m
  • fr  fiore sardo, n m
  • it  fiore sardo, n m
  • en  Fiore Sardo, n

Definition
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, madurat de tres a sis mesos, durant els quals de tant en tant se submergeix en oli d'oliva, amb gust ric, salat però afruitat, originari de l'illa de Sardenya.
  • ca  fontal, n m
  • es  fontal, n m
  • fr  fontal, n m
  • it  fontal, n m
  • en  fontal, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta prima i compacta, i pasta premsada i cuita, tendra, de color blanc de vori, amb alguns forats petits, i de sabor suau, d'origen italià.
  • ca  fontina, n f
  • es  fontina, n f
  • fr  fontina, n f
  • it  fontina, n f
  • en  Fontina, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, amb gust dolç i delicat, originari de la vall d'Aosta, als Alps italians.
  • ca  formatge, n m
  • es  queso, n m
  • fr  fromage, n m
  • it  formàggio, n m
  • en  cheese, n
  • de  Käse, n m

Definition
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa.
formatge d'Holanda formatge d'Holanda

  • ca  edam [nl], n m
  • ca  formatge d'Holanda, n m sin. compl.
  • ca  formatge de bola, n m sin. compl.
  • es  queso de bola, n m
  • es  queso edam, n m
  • fr  édam, n m
  • fr  hollande, n m
  • en  Edam, n
  • de  Edamer Käse, n m

Definition
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.

Note

  • L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
formatge de bola formatge de bola

  • ca  edam [nl], n m
  • ca  formatge d'Holanda, n m sin. compl.
  • ca  formatge de bola, n m sin. compl.
  • es  queso de bola, n m
  • es  queso edam, n m
  • fr  édam, n m
  • fr  hollande, n m
  • en  Edam, n
  • de  Edamer Käse, n m

Definition
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.

Note

  • L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
formatge de Burgos formatge de Burgos

  • ca  formatge de Burgos, n m
  • ca  burgos, n m sin. compl.
  • es  queso de Burgos, n m
  • fr  fromage de Burgos, n m
  • en  Burgos cheese, n

Definition
Formatge fresc fet amb llet d'ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i sabor suau, amb un 40% de matèria grassa.

Note

  • El formatge de Burgos és originari de la ciutat espanyola de Burgos.
formatge de raclet formatge de raclet

  • ca  formatge de raclet, n m
  • es  raclette, n m
  • fr  fromage à raclette, n m
  • fr  raclette, n f
  • en  Raclette, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric.

Note

  • El formatge de raclet és originari del cantó suís de Valais.