manxego
manxego
- ca manxego, n m
- ca formatge manxego, n m sin. compl.
- es manchego, n m
- es queso manchego, n m
- fr manchego, n m
- en Manchego, n
- en Manchego cheese, n
Definition
Formatge elaborat amb llet d'ovella quallada amb flor de card, de pasta premsada i no cuita, de color blanc groguenc, de sabor suau o fort segons el grau de maduració, originari de la Manxa.
Note
- El manxego és una Denominació d'Origen Potegida des de 2009.
maribo
maribo
- ca maribo, n m
- es maribo, n m
- fr maribo, n m
- en Maribo, n
Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura, madurat durant un període de tres a cinc setmanes i amb gust fort, originari de la ciutat danesa de Maribo.
mascarpone
mascarpone
- ca mascarpone, n m
- es mascarpone, n m
- fr mascarpone, n m
- it mascarpone, n m
- it mascherpone, n m
- en mascarpone, n
Definition
Formatge elaborat amb nata dolça de textura cremosa, de color blanc i de gust suau, originari de la regió italiana de Llombardia.
montàsio
montàsio
- ca montàsio, n m
- es montasio, n m
- fr montasio, n m
- it montasio, n m
- en Montasio, n
Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a divuit mesos, amb una crosta que es va endurint amb el temps, de gust ric i afruitat, originari d'Itàlia.
Note
- La denominació montàsio prové del nom d'un cim dels Alps del Friül, el Jôf di Montâs, en italià Giogo di Montasio.
monterey [en]
monterey [en]
- ca monterey [en], n m
- es monterey, n m
- fr monterey, n m
- en Jack cheese, n
- en Monterey cheese, n
- en Monterey Jack, n
Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta més o menys tova segons el punt de maduració, madurat durant un període d'un a sis mesos, de gust molt suau, originari de la ciutat nord-americana de Monterey.
Note
- La varietat de monterey més popular, el monterey jack sec, és madurada amb l'addició de sal, oli i pebre.
morbier
morbier
- ca morbier, n m
- es morbier, n m
- fr morbier, n m
- en morbier, n
- en morbier cheese, n
Definition
Formatge fet de llet de vaca, de pasta premsada no cuita, que té una capa negra de cendra que separa horitzontalment la pasta pel mig, originari del massís del Jura, a la regió francesa del Franc Comtat.
mozzarella [it]
mozzarella [it]
- ca mozzarella [it], n f
- es mozarela, n f
- es mozarella, n f
- es mozzarella, n f
- fr mozzarella, n f
- fr mozzarelle, n f
- en mozzarella, n
Definition
Formatge fresc típic de la cuina italiana, elaborat originàriament amb llet de la femella del búfal i actualment també amb llet de vaca, de pasta tendra, blanca i compacta, de sabor dolç i lleugerament acidulat, que es conserva amb el propi sèrum i es presenta en forma de bola.
munster
munster
- ca munster, n m
- es munster, n m
- es munster-géromé, n m
- fr munster, n m
- fr munster-géromé, n m
- en Muenster, n
- en Muenster cheese, n
- en Munster, n
- en Munster cheese, n
- en Munster-géromé, n
- de Münster, n m
- de Münsterkäse, n m
Definition
Formatge fet de llet de vaca, de pasta tova i força cremosa, amb la crosta ataronjada, de gust fresc i aromàtic, que es presenta amb forma de disc, originari de la localitat alsaciana de Munster.
Note
- El munster té una Denominació d'Origen Protegida des de 1996.