feta
feta
- ca feta, n m
- es feta, n m
- fr feta, n f
- fr féta, n f
- it feta, n m
- en Feta, n
- en Fetta, n
Definición
Formatge fet amb llet d'ovella o de cabra, de pasta tova crua, madurat en salmorra durant un període de quinze a trenta dies, amb gust salat i lleugerament agre, originari de Grècia.
finlàndia suís
finlàndia suís
- ca finlàndia suís, n m
- es finlandia, n
- en Finlandia Swiss, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a sis mesos, de gust especiat.
fiore sard
fiore sard
- ca fiore sard, n m
- es fiore sardo, n m
- fr fiore sardo, n m
- it fiore sardo, n m
- en Fiore Sardo, n
Definición
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, madurat de tres a sis mesos, durant els quals de tant en tant se submergeix en oli d'oliva, amb gust ric, salat però afruitat, originari de l'illa de Sardenya.
fontal
fontal
- ca fontal, n m
- es fontal, n m
- fr fontal, n m
- it fontal, n m
- en fontal, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de crosta prima i compacta, i pasta premsada i cuita, tendra, de color blanc de vori, amb alguns forats petits, i de sabor suau, d'origen italià.
fontina
fontina
- ca fontina, n f
- es fontina, n f
- fr fontina, n f
- it fontina, n f
- en Fontina, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, amb gust dolç i delicat, originari de la vall d'Aosta, als Alps italians.
formatge
formatge
- ca formatge, n m
- es queso, n m
- fr fromage, n m
- it formàggio, n m
- en cheese, n
- de Käse, n m
Definición
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa.
formatge d'Holanda
formatge d'Holanda
- ca edam [nl], n m
- ca formatge d'Holanda, n m sin. compl.
- ca formatge de bola, n m sin. compl.
- es queso de bola, n m
- es queso edam, n m
- fr édam, n m
- fr hollande, n m
- en Edam, n
- de Edamer Käse, n m
Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.
Nota
- L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
formatge de bola
formatge de bola
- ca edam [nl], n m
- ca formatge d'Holanda, n m sin. compl.
- ca formatge de bola, n m sin. compl.
- es queso de bola, n m
- es queso edam, n m
- fr édam, n m
- fr hollande, n m
- en Edam, n
- de Edamer Käse, n m
Definición
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, de color groc vermellós, ferma, sense forats, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color vermell, que es presenta generalment en forma rodona i diversos graus de maduració.
Nota
- L'edam és originari de la ciutat neerlandesa d'Edam.
formatge de Burgos
formatge de Burgos
- ca formatge de Burgos, n m
- ca burgos, n m sin. compl.
- es queso de Burgos, n m
- fr fromage de Burgos, n m
- en Burgos cheese, n
Definición
Formatge fresc fet amb llet d'ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i sabor suau, amb un 40% de matèria grassa.
Nota
- El formatge de Burgos és originari de la ciutat espanyola de Burgos.
formatge de raclet
formatge de raclet
- ca formatge de raclet, n m
- es raclette, n m
- fr fromage à raclette, n m
- fr raclette, n f
- en Raclette, n
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i textura cremosa, madurat durant un període de tres a quatre mesos, amb gust dolç i lleugerament cítric.
Nota
- El formatge de raclet és originari del cantó suís de Valais.