Back to top
  • ca  panir, n m
  • es  paneer, n m
  • es  panir, n m
  • fr  paneer, n m
  • fr  panir, n m
  • en  paneer, n
  • en  paner, n
  • en  panir, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta tova cuita i gust àcid, originari de l'Índia.
  • ca  parmesà, n m
  • es  parmesano, n m
  • fr  parmesan, n m
  • it  parmigiano, n m
  • en  Parmesan, n
  • en  Parmesan cheese, n
  • de  Parmesan, n m
  • de  Parmesankäse, n m

Definition
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada i cuita, de color groc de palla, dura i trencadissa, de sabor fort, originari de la província italiana de Parma.
  • ca  pecorino, n m
  • es  pecorino, n m
  • fr  pecorino, n m
  • it  pecorino, n m
  • en  pecorino, n

Definition
Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta dura cuita, madurat durant un període de vuit a dotze mesos i amb gust salat, d'origen italià.

Note

  • Segons la procedència es distingeixen diverses varietats de pecorino:pecorino romà, pecorino sard, pecorino sicilià, etc.
  • ca  petitsuís, n m
  • es  petit-suisse, n m
  • fr  petit-suisse, n m
  • en  petit-suisse, n

Definition
Formatge fresc, sense sal, suau i cremós, que s'elabora amb llet de vaca enriquida amb nata, que generalment es presenta en forma de cilindre i un pes d'uns 30 grams.
  • ca  pròvola, n f
  • es  provola, n f
  • fr  provola, n f
  • it  provola, n f
  • en  provola, n m

Definition
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta fresca semidura, presentat amb forma esfèrica o oblonga, originari de la zona meridional d'Itàlia.
  • ca  provolone, n m
  • es  provolone, n m
  • fr  provolone, n m
  • it  provolone, n m
  • en  provolone, n

Definition
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta premsada dura i amb gust de vegades una mica picant, que se sol presentar en peces grosses de forma esfèrica o oblonga, originari d'Itàlia.