Temps de preinscripció

educació

Quan arriba el març, a banda de les primeres florides i els primers dies de sol, arriba per a moltes famílies el temps de preinscriure la mainada per al curs següent als estudis de parvulari o segon cicle d’educació infantil, d’educació primària o d’educació secundària obligatòria. I la preinscripció arriba acompanyada de terminologia específica.

Les famílies han viscut les últimes setmanes diverses jornades de portes obertes a diferents escoles. L’oferta és àmplia, segons el context social i geogràfic i segons les característiques de cada centre (escola unitària, escola rural, escola mixta, escola pública, escola concertada...). Cal prendre decisions, i els pares i mares estudien el projecte educatiu de centre de cada escola per mirar d’identificar quina proposta s’ajusta més als seus interessos.

Els caldrà, a més, tenir en compte el mapa escolar i la zona educativa o zona escolar que els correspon. I, després de la preinscripció, encara hauran d’esperar un temps per saber si tenen plaça escolar en el centre que han marcat com a primera opció o en alguna de les opcions següents. Arribarà llavors el moment de la matrícula.

Si en algun moment del procés la terminologia de la inscripció escolar us fa dubtar, us aconsellem que consulteu el Diccionari d’educació, que teniu disponible dins de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT. Hi trobareu els termes assenyalats en aquest apunt, i molts més termes d’interès de l’àmbit.