Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

imatge al·legòrica
07.11.2023

#termedelasetmana: astrobiologia

Aquest any la Setmana de la Ciència té com a fil conductor la celebració de l’Any Joan Oró, que commemora el centenari del naixement d’aquest gran científic català.

Més
imatge d'un paisatge
21.03.2019

Què és un corredor ecològic?

L’activitat industrial, el creixement de zones urbanitzades i el desenvolupament d’infraestructures com carreteres, vies de tren, línies elèctriques, etc., generen un impacte negatiu en el medi ambient i afecten especialment la relació entre ecosistemes en zones naturals.

Més
hibridador
19.04.2016

#termedelasetmana: hibridador

Durant aquests dies, i especialment el dia de Sant Jordi, les roses prenen un gran protagonisme. El #termedelasetmana que us proposem està amagat darrere moltes de les roses que veurem, regalarem o rebrem el dia de Sant Jordi.

Més
© Argonne Laboratory's  
17.04.2013

Xips de material biològic: bioxips o matrius

El Consell Supervisor ha aprovat recentment en l’àmbit de la biologia les formes bioxip i matriu, com a sinònimes, per a designar un instrument d’anàlisi consistent en un conjunt de mostres, sovint molècules, disposades de manera ordenada, formant files i columne

Més