Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

Com es diuen les castelleres?
20.09.2018

Com es diuen les castelleres?

Fins avui, era ben difícil trobar documentades totes les formes femenines que designen les castelleres que poden intervenir en l’aixecament d’un castell.

Més
Plantes que curen, fires que perduren
09.05.2017

Plantes que curen, fires que perduren

El dia 11 de maig se celebra el dia de Sant Ponç, patró dels herbolaris, i en diverses ciutats i viles de Catalunya s'organitzen fires en què les herbes remeieres són protagonistes.

Més
© iStockphoto.com/michelle preast    
08.06.2016

Revetlla de Sant Joan

“Qui no ha celebrat mai pel juny una revetlla? Nosaltres ho fèiem cada any i ens en preocupàvem cadascun per parts iguals. I aquest any ens disposàvem a fer el mateix ell i jo. Gràcies a ell el jardí era ple de fanalets de colors que lluïen d’allò més.

Més
01.09.2015

#termedelasetmana: pom de dalt

"Va, som-hi! Estic espantada, com sempre, però sento també la pressa, les ganes... Anticipo la sensació que tindré d'aquí a una miqueta, si tot surt bé. El Carlos, el cap de colla, ja ens ha fet callar a tots: no li calen gaires crits, perquè tots sabem què ens hi juguem.

Més
festa major
18.07.2010

Festa major. Ballem?

En aquesta època estival, en què moltes persones fan vacances, molts pobles i viles de les terres catalanes celebren, amb gran lluïment, la seva festa major.

Més
ou de xocolata
01.04.2009

Dolçors

Hi ha uns indicis de la primavera que es veuen al camp: els camps de blat són verds, els ametllers, els cirerers o el llorer són florits, ens sorprèn la visió d’alguna papallona (on són les mil papallones dels estius de quan érem petits?) o l’olor de la terra mullada després d’una pluja d’abril.

Més