Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

accentisme
20.02.2019

Què és l'accentisme?

Quan es produeix una discriminació per raó de gènere, d’ètnia, de religió o de lloc d’origen ens n’adonem de seguida i la denunciem. Però hi ha altres classes de discriminació que de vegades costen de veure, perquè històricament s’han considerat comportaments naturals, normals.

Més
És adequat el verb agendar?
19.07.2018

És adequat el verb agendar?

De la mateixa manera que *calendaritzar es considera incorrecte en comptes d’establir o fixar un calendari o planificar, tampoc no s’accepta la forma *agendar, que cal substituir per anotar a l’agenda o alguna expressió anàloga.

Més
terminologia estiu
11.07.2018

Terminologia d'estiu

L’estiu es fa sentir, i el notem per les temperatures, per les tempestes de tarda, per les hores de llum, per les vacances... El podem notar, però, en la terminologia?

Més
22.12.2017

En primera persona: Tegau Andrews

"Mae ymwybyddiaeth o waith termau yn rhyngwladol yn bwysig i ni ym Mhrifysgol Bangor ers i ni ddechrau safoni termau ar gyfer ysgolion nôl ym 1993.

Més
05.05.2017

En primera persona: Cèlia Vendrell

"Vaig conèixer el TERMCAT a través del Postgrau de Correcció i Assessorament Lingüístic de la Universitat Autònoma de Barcelona i hi vaig començar a col·laborar tan bon punt vaig acabar aquests estudis.

Més