Back to top

Apunts

Apunts terminològics elaborats pel TERMCAT amb la intenció de posar en relació la terminologia amb els fets més destacats de l'actualitat informativa.

imatge de la planta dessalinitzadora del Llobregat
30.01.2024

#termedelasetmana: dessalinitzadora

La situació de sequera que estem vivint des de fa mesos comporta també que en converses i notícies apareguin amb més freqüència termes especialitzats com el que us volem proposar com a #termedelasetmana: el terme de

Més
imatge d'una aixeta
05.12.2023

#termedelasetmana: airejador

La sequera que vivim des de fa temps fa que tots ens plantegem maneres d’estalviar aigua, i una de les maneres més simples és la que es designa amb el terme que us proposem com a #termedelasetmana: airejador

Més
imatge del motor d'un vehicle híbrid
18.09.2023

#termedelasetmana: vehicle híbrid

Cada any, entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que aquest any 2023 se centra especialment en l’eficiència energètica.

Més
#termedelasetmana: taller de fabricació digital (Fab Lab)
14.07.2020

#termedelasetmana: taller de fabricació digital (Fab Lab)

El #termedelasetmana que us proposem és sovint difós amb la forma Fab Lab, que és el nom propi d'un programa de recerca creat pel professor Neil Gershenfeld de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) com a acrònim de l’anglès fabrication laboratory.

Més
imatge de micropàstics
09.01.2019

Què són els microplàstics?

Si pensem en residus plàstics, segurament el primer que ens ve a la ment i que tenim més present és el consum massiu que fem d’envasos, embalatges o bosses de la compra.

Més