Actualització del Cercaterm (06/02/2019)

Actualització Cercaterm

La darrera actualització del Cercaterm, primera del 2019, inclou les novetats següents:

 

Fitxes de criteris noves

—2 fitxes noves que resumeixen i adapten al format de fitxa del Cercaterm criteris terminològics publicats prèviament pel TERMCAT. (Són les fitxes CRITERI Discapacitat o diversitat funcional? i CRITERI Facebooker, instagramer, youtuber: Pronúncia i grafia.) Aquestes fitxes de criteris també es poden consultar a l’apartat Noves incorporacions del Diccionari de criteris terminològics.

 

Termes puntuals nous o actualitzats

—48 termes de diferents àmbits i procedències, repartits de la manera següent:

• 37 de nous elaborats pel Servei de Consultes arran de qüestions i suggeriments fets pels usuaris. (Per exemple, cambra de residus [amb els sinònims complementaris cambra d’escombraries i cambra de fem], en Construcció, i it-girl [amb el sinònim noia de moda], en Sociologia.)

• 6 de nous elaborats per altres àrees terminològiques del TERMCAT amb motiu de treballs en àmbits concrets. (Per exemple, empresa gasela [amb els sinònims complementaris empresa de creixement ràpid i gasela], en Economia).

• 4 d’actualitzats a partir de termes ja publicats que alertaven sobre la necessitat d’actualització. (Per exemple, vestit pantaló, en Indumentària.)

A més del Cercaterm, tots aquests termes nous o actualitzats també es poden consultar a l’apartat Noves incorporacions de la Consulteca.

 

Aplicació de correccions

—Correcció i compleció de dades puntuals de diverses fitxes, sovint arran de suggeriments dels nostres usuaris. (Per exemple, s’ha substituït *agenesi dental per agènesi dental i també el nom masculí *tuple pel femení tupla, i s’ha distingit entre espaciotemporal, com a adjectiu derivat de espai i temps, i espaitemporal, com a adjectiu derivat de espaitemps, en tots els diccionaris del TERMCAT [vegeu geomagnetisme i quadrivelocitat].)