El Diccionari de bombers, disponible en línia

Diccionari de bombers

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de bombers, que aplega prop d’un miler de termes propis dels sectors vinculats a la prevenció i l’extinció d’incendis i a les tasques de salvament: contrafoc, incendi controlat, tallafoc, piròlisi... En presenta les denominacions i la definició en català, i els equivalents en castellà.

Es tracta de la versió en línia de l’obra homònima elaborada el 1995 pel TERMCAT amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvaments de Catalunya.

A partir d’aquesta publicació en línia del diccionari s’inicia un treball d’actualització i d’ampliació del corpus terminològic, tant en nombre de termes com en l’abast del diccionari, que tindrà en compte les diverses especialitats de les accions i activitats dels bombers, l’evolució tècnica i tecnològica que ha viscut el sector durant aquests anys i també la visió de la protecció civil i dels serveis d’atenció i gestió de l’emergència.

En aquesta fase d’ampliació que s’inicia ara hi participen els organismes dedicats a la prevenció, l’extinció d’incendis i el salvament del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Precisament amb aquest objectiu, el projecte es presentarà en la II Jornada de la xarxa de formadors de bombers i protecció civil que tindrà lloc a Mollet del Vallès el 3 de juny, organitzada per l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.