El Diccionari de fisioteràpia, nova publicació en línia del TERMCAT

© iStock / Yuri Arcurs

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de fisioteràpia, que aplega terminologia pròpia d’aquesta disciplina científica. L’obra recull i defineix conceptes relacionats amb diversos vessants de la fisioteràpia, com l’anatomia, la fisiologia, la semiologia, la patologia, el diagnòstic, la terapèutica o els corrents conceptuals.

El diccionari conté 1.818 termes, com ara balanç muscular, concepte Bobath, embenat de vuit, laxitud articular, malaltia de Madelung, osteocondritis, posició de Trendelenburg, síndrome cervical o tíbia de fulla de sabre, per citar-ne alguns. Cada article terminològic inclou una o diverses denominacions en català i els equivalents en castellà i anglès, una definició i, si escau, notes explicatives. També inclou alguns llatinismes d’ús habitual i símbols d’unitats de mesura. Així mateix, s’indica l’àrea temàtica a què pertany cada terme.

El Diccionari de fisioteràpia ha estat elaborat per Eva de Cardona, llicenciada en filologia catalana, i Jordi Esquirol, doctor en medicina i professor de l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat. L’obra amplia i actualitza el contingut del Glossari de fisioteràpia, dels mateixos autors, publicat l'any 2009 pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona. La present edició en línia s’ha fet amb l’assessorament terminològic del TERMCAT, el suport del Departament de Salut i la col·laboració de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà.

Es pot accedir al diccionari des de l'apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull més de vuitanta repertoris terminològics d'àmbits especialitzats.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.