Nous termes en estudi al Consell Supervisor (16/05/2022)

imatge d'una reunió del Consell Supervisor

Aquest dilluns, 16 de maig, s’ha tornat a reunir el Consell Supervisor. En aquesta reunió s’han revisat les decisions preses en la sessió anterior sobre termes d’àmbits diversos procedents del Servei de Consultes (amartar, ciència ciutadana, rèplica digital, combustionar, revisitar, sensoritzar, etc.).

A banda, s’han estudiat termes d’economia, alguns de pendents de la reunió anterior relacionats amb projecte Guaita terminològica (ability to pay, perfect price discrimination, economic anxiety, monopsonist o in-kind benefit, entre d’altres) i d’altres de nous (impact investment i, vinculats a l’àmbit del turisme, revenue management i revenue manager). També s’ha reconsiderat la forma xou d’impacte, normalitzada fa anys com a alternativa al manlleu anglès reality show però poc usada, i s’ha valorat la possibilitat de substituir-la per programa de telerealitat, que és una forma amb un ús considerable.

Finalment, en aquesta reunió també s’ha valorat la introducció d’esmenes menors en alguns punts dels Criteris per a la denominació catalana d’ocells, ja sancionats anteriorment pel Consell Supervisor i consultables al web del TERMCAT. Aquests criteris han servit de base per a l’establiment de les denominacions catalanes del Diccionari dels ocells del món, en fase final d’elaboració.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre algun d’aquests temes, o si sou expert en la matèria objecte d’estudi, i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.