Nous termes en estudi al Consell Supervisor sobre mobilitat sostenible (16/12/2015)

© iStock/Svitlana Niedielska

Aquest dimecres, 16 de desembre, tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor, la darrera de l’any.

En aquesta reunió, a banda de revisar les actes de les dues últimes reunions, sobre la denominació d’ocells, s’estudiaran termes de l’àmbit de la mobilitat sostenible. Concretament, es valoraran les decisions acordades per un grup d’experts d’aquest àmbit que es van reunir el novembre passat amb terminòlegs del TERMCAT per discutir, en una sessió de normalització, sobre terminologia del sector.

En aquesta reunió el Consell Supervisor estudiarà, per exemple, les denominacions plantejades pels experts per a conceptes generals coneguts sovint en anglès, com ara commuting i commuter, o la distinció proposada entre mobilitat ocupacional i mobilitat quotidiana. També es valoraran les denominacions acordades per a conceptes vinculats amb els sistemes de gestió (taxa de congestió, peatge viari, peatge variable, peatge de cordó, peatge zonal, etc.) i amb els sistemes de transport (transport actiu, bicicleta multiusuari, bicicleta pública, bus a peu, bus en bici, etc.). En una propera reunió s’estudiaran els termes relacionats amb els vehicles de transport, les vies públiques i els elements de la via pública.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre aquesta terminologia, o si sou experts en la matèria i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.