Es presenta el Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès

Indústria tèxtil

El Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès conté 107 termes, i és el resultat del treball conjunt del Consorci per a la Normalització Lingüística (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental-Servei de Català de Mollet del Vallès) i el Centre d'Estudis Molletans, amb l'assessorament del TERMCAT. Cada article conté les denominacions en català i la definició. També s'hi han incorporat sinònims, si n'hi ha, i anotacions o fraseologia a l'apartat Notes. Algunes entrades recullen, a més, fotografies històriques relacionades amb els conceptes definits (vegeu, per exemple, bobina, nuador | nuadora o seda)

El lèxic es va presentar ahir, 20 de maig, a les 18.30 h, en el marc dels actes del programa “Memòria del tèxtil a Mollet” del Centre de Serveis El Lledoner, de Mollet del Vallès. La presentació va anar a càrrec de Maria Navas, cap de l'Àrea de Recerca i Gestió Terminològica del TERMCAT, i Montserrat Pocurull, responsable del Servei de Català de Mollet (CPNL). A continuació es va fer la xerrada “El tèxtil en la parla popular”, a càrrec de Manel Domènech, enginyer tècnic tèxtil i periodista.

A banda de la cerca en el diccionari en línia, es pot consultar tot el contingut terminològic de l'obra en el web del de  l'Ajuntament de Mollet, en el web del Consorci per a la Normalització Lingüística i també des del Cercaterm del TERMCAT.