Es publica la 10a revisió de la Classificació estadística internacional de malalties i problemes relacionats amb la salut

CIM-10

S'ha publicat, a l’apartat de Terminologia Oberta i en format pdf descarregable, la Classificació estadística internacional de malalties i problemes relacionats amb la salut, 10a revisió (CIM-10), classificació utilitzada a Catalunya per a la codificació de les causes de mort i de les malalties i els problemes relacionats amb la salut que s’atenen en l’àmbit de l’atenció primària, de les urgències extrahospitalàries i de la salut laboral, entre altres.

L’obra original, International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems, Tenth Revision (ICD-10), ha estat elaborada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La traducció al català, promoguda pel Servei Català de la Salut i el Departament de Salut, ha estat duta a terme pel TERMCAT i ha comptat amb la col·laboració de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Igualment, al mateix apartat de Terminologia Oberta us podeu descarregar la setena edició de la Classificació internacional de malalties, 9a revisió. Modificació clínica (CIM-9-MC-7), vigent per al període gener 2010 – desembre 2011. Aquesta obra, elaborada pel govern dels Estats Units d’Amèrica, s’utilitza principalment per a codificar els diagnòstics i els procediments efectuats en els hospitals generals d’aguts, els hospitals monogràfics psiquiàtrics, els centres de salut mental i els centres sociosanitaris, entre altres.

També trobareu aquests recursos al web del Servei Català de la Salut.