Es publica la 2a edició de la Nomenclatura de gestió universitària

Nomenclatura de gestió universitària

Avui s'ha publicat la 2a edició de la Nomenclatura de gestió universitària, una obra fruit de la col·laboració entre la Xarxa Vives d’Universitats i el Centre de Terminologia TERMCAT.

L'origen d'aquest treball va ser la traducció a l’anglès de la terminologia dels textos institucionals de les universitats. Cada universitat havia trobat les seves pròpies formes per als diversos conceptes i es va considerar necessari consensuar-ne les propostes i disposar de formes comunes.

Així va començar el projecte de fer una nomenclatura de la gestió universitària compartida entre les universitats que s'hi van sumar. Posteriorment es van afegir entrades que, encara que no presentaven problemes de traducció, donaven completesa al treball.

La primera edició d’aquest producte es va publicar el mes de juny de 2017. Contenia 403 termes catalans amb equivalents en castellà i anglès, i notes quan calia. La segona edició que ara publiquem incorpora una nova àrea temàtica de l’àmbit de la gestió universitària, la dedicada a la seu electrònica, amb 74 noves entrades. Així doncs, aquesta edició inclou un total de 477 termes.