S'actualitza la Terminologia de les festes de Menorca

Terminologia festes Menorca

Coincidint amb la festivitat de Sant Joan, s'acaba d'actualitzar la Terminologia de les festes de Menorca. Aquest vocabulari recull i defineix els conceptes bàsics emprats durant les festes de Menorca. Basat en un treball precedent d’Anna Tudurí sobre les festes patronals de Maó, ha estat completat des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, amb l'assessorament del TERMCAT.

L'actualització ha consistit bàsicament en l'adjunció d'algunes il·lustracions, extretes dels tríptics editats pel mateix Consell Insular de Menorca per fer difusió dels termes d'una manera més gràfica. 

El diccionari recull els termes relatius als diversos àmbits que formen part de la festa: l’estructura, els actes rellevants, els elements materials, la música i els plats que es mengen durant aquests dies.

Com a material complementari s'ofereixen els dos tríptics en què s'il·lustren bona part dels termes, dedicats el primer als càrrecs i a la vestimenta, i el segon als ornaments del cavall i altres elements propis de la festa.