Temps de verema: una nova infografia amb alguns dels termes clau de l'àmbit

Temps de verema

És temps de verema, i per això des del TERMCAT us oferim una infografia amb una selecció de termes referits a les varietats vitivinícoles de les DO catalanes.

En concret, s'hi difonen vuit termes que fan referència a ceps, raïms i vins, quatre de varietats blanques (macabeu,  parellada, sauvignon blanc i xarel·lo) i quatre de negres (cabernet sauvignon, garnatxa negra, syrah i ull de llebre), cadascun amb les definicions corresponents i les possibles formes sinònimes, i amb l'equivalent en castellà.

Els termes estan extrets del diccionari en línia Terminologia de les varietats vitivinícoles, que conté els termes corresponents a les 48 varietats que hi ha autoritzades a Catalunya actualment.

Amb aquest material es pretén afavorir el coneixement de la terminologia més adequada d'aquest important sector, la qual es fa servir en l'etiquetatge dels vins i en molts altres textos d'especialitat.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa


TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Temps de verema [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2018. 1 infografia.
<http://www.termcat.cat/docs/temps_verema/