El TERMCAT obre un conveni de col·laboració amb l’Institut de la Llengua Eslovena, Fran Ramovš Institute ZRC SAZU

Mojca Žagar, cap de la Secció de Terminologia de l’Institut de la Llengua Eslovena Fran Ramovš, fa una estada de recerca al TERMCAT en el marc d’aquest acord de cooperació.

Mojca Žagar, cap de la Secció de Terminologia de l’Institut de la Llengua Eslovena Fran Ramovš, fa una estada de recerca al TERMCAT en el marc d’aquest acord de cooperació.

L’Institut de la Llengua Eslovena, Fran Ramovš Institute ZRC SAZU i el TERMCAT han signat un conveni de col·laboració per l’intercanvi d’experiències i col·laboració sobre la projecció exterior de la terminologia.

En el marc d’aquest acord de col·laboració entre les dues institucions, Mojca Žagar, cap de la Secció de Terminologia de l’Institut de la Llengua Eslovena, està duent a terme una estada de recerca al TERMCAT durant el mes de juliol. Tal com ha destacat en una de les sessions de treball amb l’equip de terminòlegs del Centre, els dos organismes tenen molts punts de confluència com a models terminològics consolidats en l’espai multilingüe europeu actual, i en el futur s’exploraran vies de col·laboració conjunta.

Durant l’estada de recerca, la investigadora Mojca Žagar ha tingut l’oportunitat de d’entrevistar-se amb els terminòlegs per aprofundir en les línies de treball del Centre. També ha visitat la Secció Filològica de l’IEC per conèixer la tasca lexicogràfica amb una trobada amb Pere Montalat, tècnic de les Oficines Lexicogràfiques. I, per altra banda, s’ha entrevistat també amb la sociolingüista Marina Massaguer per conèixer de primera mà l’ús social del català.  

El passat mes de setembre l’Institut de la Llengua Eslovena, Fran Ramovš Institute ZRC SAZU, va convidar el TERMCAT a participar en una trobada sobre la projecció exterior de la terminologia, en ocasió de la celebració del seu 40è aniversari. En la trobada, que es va dur a terme amb el suport de l’Associació Europea de Terminologia (AET), el TERMCAT va presentar una conferència sobre les línies de treball del centre i els projectes de futura càrrec de Sandra Cuadrado, que va despertar un viu interès entre els terminòlegs i els investigadors de l’Acadèmia de les Ciències i de les Arts d’Eslovènia.

Tant l’Institut de la Llengua Eslovena com el TERMCAT tenen representació a l’equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina les accions comunicatives i de cooperació.