El TERMCAT ofereix en línia el Diccionari de fusteria amb motiu de la Setmana de la Fusta de Catalunya

© iStock-JimJurica

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de fusteria, que recull gairebé 1.400 termes catalans relacionats amb la fusteria (aparells, estris i eines, instruments, màquines i equipament auxiliar, materials, construccions, tècniques i processos, etc.).

Cada entrada inclou, a més de les denominacions catalanes sinònimes, els equivalents en castellà, francès i anglès, una definició i, si escau, notes i il·lustracions que aporten informació complementària sobre la denominació o el concepte definit.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de fusteria, elaborat l'any 2005 per Pitu Basart i Pere Pujolàs, amb l’assessorament terminològic del TERMCAT i la col·laboració d’experts de l’àmbit, i editat també pel TERMCAT.

El diccionari s’ofereix en línia amb motiu de la Setmana de la Fusta de Catalunya, una iniciativa orientada a donar valor a la cultura de la fusta sostenible i a promoure la reflexió sobre nous models de producció i distribució d’aquest sector industrial. En aquest context, l’obra vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que utilitzen la terminologia de la fusteria, tant en àmbits professionals com en àmbits de divulgació.

El diccionari s'incorpora a la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix prop de vuitanta repertoris terminològics especialitzats. Podeu consultar també la nota de premsa corresponent.