El TERMCAT publica el Diccionari de neurociència

© Henar Velàzquez. TERMCAT

Coincidint amb l’Any de la Neurociència 2012, ahir es va presentar en un acte a l'Auditori de La Pedrera el Diccionari de neurociència.

Durant l’acte, que va reunir més de 200 assistents, Rosa Colomer, directora del TERMCAT, va destacar el valor pràctic i simbòlic del diccionari, dedicat a una disciplina d’avantguarda generadora de nous termes que s’han estudiat amb profunditat i s’han fixat en català. Josep Reig i Xavier Navarro, coordinadors científics de l’obra, van parlar de la transversalitat i l’ampli abast de les neurociències, i del complex treball en equip que ha fet possible que l’obra hagi vist la llum.

El diccionari, que està disponible en una edició en paper i també en la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, recull i defineix prop de 2.000 termes en català, i inclou també els equivalents corresponents en castellà i anglès. Per exemple, cabdell neurofibril·lar, dopamina, funció visuoespacial, lateralització, llindar d’excitabilitat, model de Hodgkin-Huxley, neurona mirall, o simultagnòsia.

L'obra ha estat elaborada per un equip d’experts de diverses universitats, entre els quals destaquen Antoni Valero, autor principal, i Xavier Navarro i Josep Reig, autors especialistes i coordinadors científics de l’obra. El TERMCAT ha assumit la direcció global del projecte, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i el suport de l’Obra Social de CatalunyaCaixa i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació podeu consultar la nota de premsa i la intervenció de Rosa Colomer en l'acte.