El TERMCAT publica en línia el Diccionari de trànsit

imatge d'un carrer amb trànsit

El TERMCAT ha fet disponible en línia el Diccionari de trànsit, que aplega 1.339 termes vinculats a la circulació, els usuaris, els vehicles, les vies, la seguretat viària i l'impacte ambiental.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de trànsit, publicat en coedició amb Enciclopèdia Catalana l'any 2000, per iniciativa del Servei Català de Trànsit i elaborat pel TERMCAT en estreta col·laboració amb especialistes d’aquest servei del Departament d’Interior, i també amb l’assessorament d’especialistes d’altres institucions. Es preveu actualitzar-lo més endavant amb termes que han sorgit els darrers anys, per exemple per a designar nous vehicles de mobilitat personal, avenços tecnològics en els vehicles o bé vinculats a combustibles alternatius.

La iniciativa de la publicació en línia s'emmarca en el pla de foment del català al sector de les autoescoles impulsat pel Govern en coordinació i col·laboració amb la Federació d’Autoescoles de Catalunya.

El diccionari presenta les denominacions i la definició en català, i els equivalents en castellà, francès i anglès. A més, inclou també les relacions de sinonímia entre els termes i, quan s’ha considerat necessari, notes de tipus conceptual o lingüístic que completen la informació de les entrades. 

El Diccionari de trànsit forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 170 títols dedicats a diversos camps d’especialitat, i en què es poden trobar altres diccionaris relacionats amb aquest sector com ara el Diccionari de mobilitat sostenible, el Diccionari de seguretat viària o el Diccionari de transport turístic.