El TERMCAT tradueix al català la norma ISO 9001 de gestió de la qualitat

Gestió de la qualitat

S’acaba de publicar la versió catalana de la norma UNE-EN ISO 9001:2015 Sistema de gestió de la qualitat. Requisits, traduïda pel TERMCAT. Per primera vegada la versió catalana d’una norma ISO es publica simultàniament a la versió internacional i l’espanyola.

La traducció s'ha fet amb l’assessorament de l’empresa INGECAL, Enginyeria de la Qualitat i del Medi Ambient, SL. Aquesta acció, emmarcada en el programa “Català i empresa, ja estàs al dia?”, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, que va signar un conveni amb el Departament de Cultura el passat mes d’abril per contribuir a la promoció de l’ús del català en l’àmbit empresarial.

La Norma ISO 9001 és la norma bàsica per a la certificació en gestió de la qualitat; especifica els requisits que una organització ha de complir per aportar fiabilitat als productes i serveis que ofereix i per millorar la satisfacció del client.

El TERMCAT també està treballant en la traducció al català de dues normes més que es publicaran properament: es tracta de la versió de 2015 de la Norma ISO 14001 (de gestió ambiental) i de la ISO 9000 (de gestió de la qualitat).

El TERMCAT s’ocupa de l’elaboració de la versió oficial catalana de les normes UNE des del 2005, any en què va signar un conveni amb AENOR, l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació. El procés que se segueix en la traducció de normes s'adequa als requisits establerts per la norma europea UNE-EN 15038, de serveis de traducció. La relació de normes UNE disponibles en català es pot consultar al web del TERMCAT, i la terminologia continguda en els glossaris de les normes traduïdes, al Cercaterm, el servei de consultes en línia del TERMCAT.

Per a l'adquisició d’aquestes i altres normes, us podeu adreçar a AENOR o al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Més informació sobre la Norma 9001 en castellà i en anglès.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.