Vocabulari bàsic del criquet en línia

© Dbòlit

El TERMCAT acaba de publicar un vocabulari en línia que recull els termes bàsics que s'utilitzen en el criquet, un esport de gran popularitat en els països de tradició anglosaxona, que de mica en mica va arrelant a Catalunya.

El vocabulari conté les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà i anglès. S'ha dut a terme amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística, i ha estat revisat per especialistes de la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Criquet. Hi trobareu neologismes catalans, com ara pista, torn de bat o atrapat fora, que el Consell Supervisor del TERMCAT ha ratificat com a alternativa als anglicismes originals, i també formes que s’han mantingut amb la grafia original atesa la gran difusió que tenen en diverses llengües, com ara wicket o over.

La terminologia del criquet es difondrà també en un tríptic aquest diumenge en el marc dels actes de celebració del Dia Català del Criquet, organitzat pel Catalunya Cricket Club, i també la trobareu disponible en l'apartat Terminologia Oberta.