Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "bassinyol" dins totes les àrees temàtiques
<Ciències de la salut > Al·lergologia>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>
- ca al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor), n f
- ca al·lèrgia al cuc de rossinyol (Tenebrio molitor), n f sin. compl.
- es alergia a gusano de la harina (Tenebrio mollitor), n f
<Al·lergologia>
Nota
- Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 93521000135108
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec
- es ensalada templada de rebozuelos e hígado de pato
- fr salade tiède de chanterelles et de foie gras de canard
- it insalata tiepida di gallinacci e fegato d'anatra
- en chanterelles and duck's liver warm salad
- de lauwarmer Salat mit Pfifferlingen und Entenleber
<Plats a la carta. Entrants i amanides>
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles
- es arroz con butifarra esparracada, rebozuelos y navajas (butifarra rasgada)
- fr riz à la botifarra esparracada, aux chanterelles et aux couteaux de mer (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
- it riso con botifarra esparracada, gallinacci e cappelunghe (salsiccia catalana a straccetti)
- en rice with botifarra esparracada, chanterelles and razor clams (ragged large Catalan pork sausage)
- de Reis mit Botifarra esparracada, Pfifferlingen und Schwertmuscheln (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)
<Plats a la carta. Arrossos>
<Utillatge de cuina>

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca bàssia, n f
- ca bassi, n m sin. compl.
- ca bassiol, n m sin. compl.
- es fregadera
<Utillatge de cuina>
Definició
<Utillatge de cuina>

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca bàssia, n f
- ca bassiol, n m sin. compl.
- es gamella
- fr cureau
- en trough
<Utillatge de cuina>
Definició
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca bacallà amb rossinyols
- es bacalao con rebozuelos
- fr morue aux chanterelles
- it baccalà con gallinacci
- en cod with chanterelles
- de Stockfisch mit Pfifferlingen
<Plats a la carta. Peix i marisc>
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet
- es butifarra esparracada con rebozuelos y judías de gancho (butifarra rasgada)
- fr botifarra esparracada aux chanterelles et aux haricots (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
- it botifarra esparracada con gallinacci e cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
- en botifarra esparracada with chanterelles and white kidney beans (large ragged Catalan pork sausage)
- de Botifarra esparracada mit Pfifferlingen und Bohnen (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)
<Plats a la carta. Carn>
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola
- es brownie de chocolate y nueces con helado de rebozuelos y jarabe de tomillo
- fr brownie au chocolat et aux noix, glace aux chanterelles et sirop de thym
- it brownie di cioccolato e noci con gelato di gallinacci e sciroppo di timo
- en chocolate and wallnuts brownie with chanterelles ice cream and thyme syrup
- de Schokoladen-Nuss-Brownie mit Pfifferlingeis und Thymiansirup
<Plats a la carta. Postres>
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca calamarsons, gambes i rossinyols saltats
- es chipirones, gambas y rebozuelos salteados
- fr encornets, crevettes roses et chanterelles sautés
- it calamaretti, gamberi e gallinacci saltati
- en sautéed small squid, shrimps and chanterelles
- de sautierte kleine Tintenfische, Garnelen und Pfifferlinge
<Plats a la carta. Peix i marisc>
<Botànica>

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.
- ca camagroc, n m
- ca ginesterola de pi, n f sin. compl.
- ca indi, n m sin. compl.
- ca moixernó de bosc, n m sin. compl.
- ca picornell de càrritx, n m sin. compl.
- ca rossinyol de pi, n m sin. compl.
- ca rossinyolic, n m sin. compl.
- ca vaqueta de pi, n f sin. compl.
- nc Cantharellus lutescens
<Botànica>
Definició
Nota
- El camagroc creix en colònies nombroses als herbeis o entre la molsa de les pinedes.