Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "bassinyol" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor) al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor)

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al cuc de la farina (Tenebrio molitor), n f
  • ca  al·lèrgia al cuc de rossinyol (Tenebrio molitor), n f sin. compl.
  • es  alergia a gusano de la harina (Tenebrio mollitor), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 93521000135108
amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de rossinyols i fetge d'ànec
  • es  ensalada templada de rebozuelos e hígado de pato
  • fr  salade tiède de chanterelles et de foie gras de canard
  • it  insalata tiepida di gallinacci e fegato d'anatra
  • en  chanterelles and duck's liver warm salad
  • de  lauwarmer Salat mit Pfifferlingen und Entenleber

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles
  • es  arroz con butifarra esparracada, rebozuelos y navajas (butifarra rasgada)
  • fr  riz à la botifarra esparracada, aux chanterelles et aux couteaux de mer (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  riso con botifarra esparracada, gallinacci e cappelunghe (salsiccia catalana a straccetti)
  • en  rice with botifarra esparracada, chanterelles and razor clams (ragged large Catalan pork sausage)
  • de  Reis mit Botifarra esparracada, Pfifferlingen und Schwertmuscheln (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Arrossos>

bàssia bàssia

<Utillatge de cuina>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  bàssia, n f
  • ca  bassiol, n m sin. compl.
  • es  gamella
  • fr  cureau
  • en  trough

<Utillatge de cuina>

Definició
Recipient generalment metàl·lic amb una nansa o dues, que serveix per a recollir la pasta de les olives de la premsa d'oli.
bàssia bàssia

<Utillatge de cuina>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  bàssia, n f
  • ca  bassi, n m sin. compl.
  • ca  bassiol, n m sin. compl.
  • es  fregadera

<Utillatge de cuina>

Definició
Receptacle de fusta o metall per a rentar plats.
bacallà amb rossinyols bacallà amb rossinyols

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb rossinyols
  • es  bacalao con rebozuelos
  • fr  morue aux chanterelles
  • it  baccalà con gallinacci
  • en  cod with chanterelles
  • de  Stockfisch mit Pfifferlingen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet
  • es  butifarra esparracada con rebozuelos y judías de gancho (butifarra rasgada)
  • fr  botifarra esparracada aux chanterelles et aux haricots (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  botifarra esparracada con gallinacci e cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
  • en  botifarra esparracada with chanterelles and white kidney beans (large ragged Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra esparracada mit Pfifferlingen und Bohnen (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Carn>

brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brownie de xocolata i nous amb gelat de rossinyols i xarop de farigola
  • es  brownie de chocolate y nueces con helado de rebozuelos y jarabe de tomillo
  • fr  brownie au chocolat et aux noix, glace aux chanterelles et sirop de thym
  • it  brownie di cioccolato e noci con gelato di gallinacci e sciroppo di timo
  • en  chocolate and wallnuts brownie with chanterelles ice cream and thyme syrup
  • de  Schokoladen-Nuss-Brownie mit Pfifferlingeis und Thymiansirup

<Plats a la carta. Postres>

calamarsons, gambes i rossinyols saltats calamarsons, gambes i rossinyols saltats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  calamarsons, gambes i rossinyols saltats
  • es  chipirones, gambas y rebozuelos salteados
  • fr  encornets, crevettes roses et chanterelles sautés
  • it  calamaretti, gamberi e gallinacci saltati
  • en  sautéed small squid, shrimps and chanterelles
  • de  sautierte kleine Tintenfische, Garnelen und Pfifferlinge

<Plats a la carta. Peix i marisc>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca  camagroc, n m
  • ca  ginesterola de pi, n f sin. compl.
  • ca  indi, n m sin. compl.
  • ca  moixernó de bosc, n m sin. compl.
  • ca  picornell de càrritx, n m sin. compl.
  • ca  rossinyol de pi, n m sin. compl.
  • ca  rossinyolic, n m sin. compl.
  • ca  vaqueta de pi, n f sin. compl.
  • nc  Cantharellus lutescens

<Botànica>

Definició
Bolet comestible del grup dels afil·loforats, en forma d'embut, de barret fosc i cama ataronjada, amb la carn elàstica i aromàtica.

Nota

  • El camagroc creix en colònies nombroses als herbeis o entre la molsa de les pinedes.