Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>
Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  índex d'estat, n m
  • es  índice de estado
  • en  condition indicator

<Enginyeria civil > Enginyeria del transport>

Definició
Índex representatiu de l'estat del ^ferm^, determinat a partir de diferents paràmetres relatius tant a ^característiques funcionals^ (regularitat superficial, perfil transversal, resistència al lliscament i textura superficial, etc.) com a ^característiques estructurals^ (deflexions, espessors, característiques mecàniques de les capes, etc.).

En un ^sistema de gestió de ferms^, els models de comportament, d'evolució o de predicció del deteriorament representen, bàsicament, la variació en funció del temps d'aquest tipus d'índex.