Back to top

Lèxic de fàrmacs - Presentació

© Autoria: Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2008-2024

 

Aquest diccionari recull més de tres mil termes que designen els fàrmacs d’ús més generalitzat amb les denominacions en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès, a més del número registrat CAS i les seves accions terapèutiques o mecanismes d’acció més habituals, les quals també es poden consultar a través de l’Accés temàtic.

La nomenclatura s’actualitza anualment amb la incorporació de noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades, que es poden consultar separadament a l’apartat Noves incorporacions. A més, s’hi inclou una revisió i actualització de les Normes pràctiques per a la versió catalana de les denominacions comunes internacionals (DCI) de les substàncies farmacèutiques, en les quals es fonamenta la versió catalana dels fàrmacs que tenen entrada en aquesta obra, amb nous criteris d’adaptació gràfica i algunes indicacions sobre les formes sintagmàtiques i l’accentuació.

Es tracta de la versió en línia del Lèxic de fàrmacs que han elaborat el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el TERMCAT i que ha editat el Col·legi l’abril del 2008 amb el patrocini de l’Obra Social Caixa Sabadell.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Introducció
Normes pràctiques per a la versió catalana de les denominacions comunes internacionals (DCI) de les substàncies farmacèutiques
Bibliografia

Material complementari:
Vídeo de presentació del Lèxic de fàrmacs 

Vídeo presentació lèxic fàrmacs

Infografia de presentació del Lèxic de fàrmacs

Infografia Lèxic fàrmacs

La importància del nom: les DCI dels medicaments

 

Autoria:

Logo Collegi de farmacèutics          Logo Termcat

 

Edició:

Logo Termcat

 

Citació bibliogràfica recomanada:
COL·LEGI DE FARMACÈUTICS DE BARCELONA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic de fàrmacs [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/12>

 

Darrera actualització: 05-04-2024