Back to top

Noms de mamífers marins - Presentació

© Autoria: Jordi Lleonart
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2014
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia
Amb la col·laboració de: Institut d'Estudis Catalans. Secció de Ciències Biològiques

 

Aquesta obra, Noms de mamífers marins, és un diccionari descriptiu elaborat per Jordi Lleonart, amb l'assessorament terminològic del TERMCAT i el suport de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

Conté més de 350 noms catalans de mamífers marins en correspondència amb uns 150 noms científics, presentats en fitxes terminològiques referides a tàxons zoològics, en què es mostren les fonts de documentació. Cada fitxa inclou les denominacions en català juntament amb els equivalents en castellà, anglès, francès, el nom científic amb la referència d’autoria i el codi 3-alpha de la FAO, documentats bàsicament a ASFIS, la Llista d’espècies d’interès per a les estadístiques pesqueres de la FAO.

Atès que es tracta d’un diccionari descriptiu, us recomanem llegir el pròleg i la introducció d’aquesta obra per saber què hi podeu trobar i quin valor heu d’atribuir a les denominacions que recull cadascuna de les fitxes.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari). 

 

Equip de treball
Presentació de l'autor
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament: 

 TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Logo IEC

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
LLEONART, Jordi. Noms de mamífers marins [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/159/>

 

Darrera actualització: 26-03-2021