Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Argot culinari i gastronòmic - Presentació

L’Argot culinari i gastronòmic, de Josep M. Daró, és un recull de 4.336 denominacions catalanes corresponents a 3.689 conceptes, amb equivalents en castellà i en francès, i amb definicions enciclopèdiques, és a dir, que van més enllà de la delimitació del concepte, i són un compendi d’informació sobre els productes, els estris, les tècniques, els procediments... de la cuina, amb el toc personal de l’autor.

Es tracta d’una obra de gran envergadura, fruit de l’experiència i el treball de l’autor al llarg de molts anys. El TERMCAT s’ha encarregat de la informatització de les dades, l’assessorament lingüístic i l’edició en línia del diccionari. El diccionari ha comptat amb una subvenció de l’Obra Social “la Caixa”, gestionada per l'Institut Català de la Cuina (antiga Fundació Viure el Mediterrani). Hi han treballat Montserrat Serra, Mercè Bacardit, Camille Debongnie, Montserrat Mola, Patrícia Salvadó i Marcos Urbina.

  

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada una de les llengües del recull) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (també en qualsevol de les llengües del recull).

 

Pròleg de l'autor

 

Edició i assessorament:

 TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

DARÓ, Josep M. Argot culinari i gastronòmic [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014.<https://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/184/>

 

Darrera actualització: 02-12-2018