Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Terminologia de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

Terminologia de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Institut Guttmann; Societat Catalana de Neurologia; Unitat d’Ictus i Hemodinàmica Cerebral de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

 

La Terminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques aplega més de 200 termes bàsics relacionats amb aquestes patologies. Es complementa amb el relat immersiu Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Termes clau, que en difon alguns dels termes més destacats. Amb aquests dos productes terminològics el TERMCAT se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 de 2016, dedicada a aquests problemes de salut, amb la voluntat de contribuir des de l’àmbit de la terminologia a donar-los més visibilitat.

Els termes procedeixen de la recerca terminològica sectorial duta a terme en els projectes anuals en curs del camp de les ciències de la salut. El diccionari s’ha elaborat gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i a la col·laboració dels especialistes de l’Institut Guttmann, la Societat Catalana de Neurologia i la Unitat d’Ictus i Hemodinàmica Cerebral de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Igualment, s’ha treballat en cooperació amb els lingüistes del portal lingüístic ÉsAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i en anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives. També inclou l’àrea temàtica o àrees temàtiques en què es classifica el terme.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que necessitin fer servir els termes relacionats amb l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, tant en àmbits de divulgació com en àmbits acadèmics. Us convidem a utilitzar-la i difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

 

Equip de treball
Arbre de camp

 

Documentació complementària:

Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Termes clau (relat immersiu, 2016)

 

Relat Ictus i lesions medul·lars

Vocabulari La Marató 2016 (Vocabulari de termes de l’àmbit, de l’ÉsADir)

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de: 

Gentcat depertament de salut

 

Amb la col·laboració de:

Logo Institut Guttman          Societat catalana de neurologia           Logo Vall Hebron

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/225/

 

Darrera actualització: 12-03-2017