Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Terminologia de l'atenció integrada

Terminologia de l'atenció integrada - Presentació

© Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016

 

Aquest recull inclou 75 termes de l’àmbit de l’atenció integrada, amb denominacions catalanes, equivalents en castellà i anglès, definicions i, quan s’ha considerat necessari, notes complementàries.

L’atenció integrada és el nou model d’atenció que s’està construint i implantant de manera pionera a Catalunya de la mà del Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), basat en la unificació dels serveis socials i sanitaris, amb la finalitat de garantir una atenció integrada de les diferents necessitats de les persones.

La Terminologia de l’atenció integrada, doncs, elaborada conjuntament pel TERMCAT i el PIAISS, mira de posar les bases d’aquest nou model, unificant diversos punts de vista en una sola visió. Per aquest motiu, en diverses fases de l’elaboració d’aquest recull terminològic, s’ha demanat la participació d’un gran nombre d’experts procedents de diferents àmbits, serveis i nivells d'atenció.

A més, les definicions d’una vintena de termes inclosos en aquesta terminologia (atenció centrada en la persona, atenció intermèdia, continuïtat assistencial, fragilitat, etc.), han estat discutides i acordades en una sessió de normalització, una reunió de treball entre terminòlegs i una dotzena d’experts procedents tant de l’àmbit sanitari com dels serveis socials, i posteriorment han estat ratificades en la majoria dels casos pel Consell Supervisor, l’òrgan encarregat de la fixació formal de la terminologia en llengua catalana.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Més documentació:

Pòster presentat a la 16a Conferència Internacional Sobre Atenció Integrada: “Integrating terminology for integrated care”
Consulta amb resposta al blog del TERMCAT: Què és l’atenció integrada? És el mateix que l’atenció integral?
Notícia sobre la sessió de normalització de termes d’atenció integrada
Notícia sobre nous termes en estudi de l’àmbit de l’atenció integrada al Consell Supervisor

Material complementari:

Infografia amb una selecció de termes extrets de la Terminologia d'atenció integrada

Imatge atenció Integrada

 

Autoria:

           TERMCAT

 

Edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de l'atenció integrada [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/230/>

 

Darrera actualització: 15-12-2022